רבים נוטים לבחור בדרך הקלה והמהירה לסגור מינוס בחשבון העו"ש בלקיחת הלוואה מהבנק, מחברת כרטיסי האשראי או מכל מקור חוץ בנקאי אחר.
אלא שצריך לזכור שהלוואה גם צריך להחזיר, וכאן "קבור הכלב".
אני מכירה את הלחץ כשרואים את תדפיסי הבנק ושורת הסיכום נמצאת בחובה. אף אחד לא אוהב להיות במינוס, להפך.
חשוב לומר שאם לא נשנה את האופן בו אנחנו מנהלים את הכספים שלנו, את ההכנסות וההוצאות, שום דבר לא ישתנה, אלא צפוי רק להחמיר אם לוקחים הלוואה.
הסיבה: על ההוצאות הרגילות, שהן גם כך גבוהות מן ההכנסה, יתווסף עכשיו גם סכום לצורך כיסוי ההלוואה. המשמעות היא שהמינוס השנתי רק יגדל.
לקיחת הלוואה לצורך סגירת מינוס היא כמו טלאי על בגד או פלסטר על פצע מדמם.
לקיחת הלוואה היא כיבוי שריפה ולא פתרון אמיתי.
לקיחת הלוואה תיתן לכם שקט נפשי מדומה. בטווח הארוך, אם לא תשנו הרגלים, היא תרע את מצבכם.
יתרה מכך, ללא שינוי מהותי של הרגלי הצריכה ומציאת דרכים טובות להגדלת הכנסות, מהר מאוד תמצאו את עצמכם מבקשים הלוואה נוספת. כדור השלג של המינוס יהיה כמעט בלתי ניתן לעצירה.
כמאמנת לכלכלת המשפחה אני שומעת בקליניקה משפחות שאומרות, למשל, שהן היו חייבות לקחת הלוואה כי הבן חגג בר מצווה. ראשית, אני מברכת אותן בהגיע הבן למצוות. אבל אז אני גם שואלת אם הן "הופתעו" כשהבן הגיע לגיל 13.
ודאי שלא. התנהלות כלכלית נכונה היא גם היכולת שלנו לתכנן קדימה את ההוצאות שאנחנו יודעים עליהן, ולא פחות חשוב גם להיות ערוכים לקראת הוצאות בלתי צפויות מראש.
מינוס גדול בבנק לא קורה ביום אחד. מינוס בבנק הוא תהליך שאם לא עוצרים אותו בזמן הוא עלול לפגוע ברווחת המשפחה, ברמת החיים שלה, באיכות חייה ולא פעם גם לגרום לסכסוכים בין בני הזוג.
ואת כל זה אתם ממש לא רוצים אצלכם בבית.
הקפידו לעקוב אחר תדפיסי הבנק באופן קבוע.
ערכו רשימות של סך ההכנסות שלכם ופירוט של ההוצאות שלכם.
אם יש פער שלילי בין ההכנסות להוצאות, הגיע הזמן לבדוק שני דברים: כיצד ניתן להגדיל את ההכנסה וכיצד ניתן לצמצם את ההוצאות.
לפני שלוקחים הלוואה צריך לחשוב היטב האם היא הכרחית, חיונית ומתאימה למטרות שלנו כמשפחה, למשל: האם אנחנו באמת חייבים לטוס לחו"ל? חלק יענו כן וחלק לא.
הלוואה אפשר לקחת במקרי קצה, כשבאמת אין ברירה, אבל באמת.
רוצים לדעת איך להתנהל נכון? אני מזמינה אתכם לפגישה איתי.